p r a m a
praktijk voor massage en bewustwording


prama massage home prama massage relax prama massage rebalance prama massage info prama massage route prama massage cursus
Home Relax Rebalance Info Route Cursus
Cursus Massage met Rebalancing® technieken

12 donderdag avonden, 13/9 – 6/12, m.u.v. 25/10, van 19.30 - 22.30 uur.

Prijs: 360 euro. Korting als je met een partner komt: 280 euro pp.

----------------------------------------------------------
Dit is een cursus van 12 avonden waarbij je een volledige lichaamsmassage met Rebalancing® technieken leert geven. Rebalancing® is een aandachtige, meditatieve vorm van massage. Diep lichaamswerk wordt gecombineerd met gewrichtsontspanning en zachtheid in het lichaam. Je leert het lichaam te 'lezen' en op de juiste manier te voelen. Je leert aanwezig te zijn in het moment, en aan te raken zoals het op dat moment klopt.

Iedereen kan intuitief aanraken en masseren. Maar wil je goed leren masseren en vertrouwen krijgen in wat je doet, dan is het prettig om een goede basiskennis te hebben van massagetechnieken. Deze leer je tijdens deze basiscursus Rebalancing massage. Het is een langzame en intensieve massage, die veel aandacht schenkt aan de manier van aanraken. Waar we het meest van ontspannen is een accepterende aanraking, een gevoel dat je goed bent zoals je bent, dat je niet hoeft te veranderen. Je leert niet alleen zachte vormen van massage te geven maar ook diep in de spieren en weefsels te masseren en de gewrichten te ontspannen.

De cursus bestaat uit 12 lessen. We beginnen met een korte meditatie, om je bewust te worden van je lichaam, daarna uitleg en demo, daarna oefenen op elkaar (eerst A op B en dan B op A), en dan een afsluitend rondje. In iedere les zal een lichaamsdeel aan bod komen. Je ontvangt een duidelijk instructieboek en een certificaat na afloop. De cursus is zowel bedoeld voor beginners als voor mensen die al massage-ervaring hebben. Ook is de cursus geschikt voor mensen die massage als aanvulling in hun beroep kunnen toepassen, bijvoorbeeld schoonheidspecialisten, sportmasseurs en therapeuten.

De cursus wordt gegeven door Dirk Heslenfeld. Dirk is gepromoveerd psycholoog en gediplomeerd Rebalancer met eigen praktijk in Amsterdam. Daarnaast heeft Dirk trainingen gevolgd op het gebied van Ayurveda, Tantra, Lomilomi en Chi Nei Tsang, en is lid van de beroepsvereniging Platform Rebalancing Nederland. Naast massagecursussen geeft hij individuele Rebalancingsessies.


Data:
do. 13 sep
do. 20 sep
do. 27 sep
do. 4 okt
do. 11 okt
do. 18 okt
do. 1 nov
do. 8 nov
do. 15 nov
do. 22 nov
do. 29 nov
do. 6 dec